Ikke-kategoriseret

3 trin til at håndtere et dødsbo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det kan være traumatisk, når nogen dør, men det er vigtigt at tage sig af deres bo. Det kan være svært at rydde hjemmet for ejendele, hvis man ikke er forberedt på det. Der er tre trin, der vil hjælpe med denne proces og samtidig gøre det klar til salg: Ryd hele hjemmet for ejendele, udbedre og renovere eventuelle skader eller defekter og foretage en total rengøring fra top til bund.

At håndteret et dødsbo kan gøres i 3 step:

  • Rydde dødsboet for alle ejendele
  • Renovere og reparere eventuel skader
  • Foretage en totalrengøring af hele boligen

Læs mere om dødsboer

Når du har været igennem alle tre trin, så er boligen parat til at blive sat til salg.

Rydning

Rydningen af boligens ejendele kan være uoverskueligt, hvis boligen er stor, eller hvis der er rigtig mange ejendele. Hos ældre mennesker, er det ret normalt, at der er rigtig mange forskellige ting, nogen vil kalde det for ragelse. Men når det skal tømmes, skal det samtidig sorteres, for de ting, du vil beholde, de ting, som skal sælges, og de ting, som kan køres på genbrugsstationen.

Renovation og reparation

Når dødsboet er tomt for alle ejendele, så er det også nemmere at se, om der skulle være eventuelle skader, som bør udbedres. Det kan være vandskader under gulvtæppe, eller fugtskader på værelser, eller andet ting. Dette bør ordnes, før det kan vurderes og sælges.

Totalrengøring

Når boligen er hel tom, så er det også lettere at rengøre. Du kan foretage en total rengøring fra top til bund og sørge for, at hjemmet er pletfrit. Det kræver tid og tålmodighed, men det vil betyde, at du får flere penge for at sælge det, hvis det bliver nødvendigt. Du kan hyre et firma til rengøringen, eller fra firmaer deropkøber dødsbo.

Når alle tre trin er udført, bør huset være klar til at blive sat til salg eller udlejet.

Write A Comment