Ikke-kategoriseret

Bæredygtigt undertøj til børn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det er vigtigt, når du køber, lingerie, eller undertøj og sengetøj til børn, at du tænker over hvordan det er produceret. Børn er bare mere følsomme end voksne når det kommer til huden, som endnu ikke har været lige så meget udsat som en voksens.

Nogle af de ting du skal tænke over, er hvilket materiale det er produceret i. Det er ikke helt ligegyldigt hvilket bomuld du vælger. Det afhænger lidt af hvilken godkendelse der er brugt.

I mange år, har det været okeo-tex i tekstiler som undertøj og baby sengetøj, som har været standarden herhjemme. Det er også rigtigt fint, da det overholder nogle grænser af hvor meget kemikalier der må bruges i undertøjet.

Rigtig bæredygtig tekstiler

Det siger dog ikke noget som helst om bæredygtigheden i det. Det er typisk ”konventionel” bomuld der er brugt – og det sviner rigtig meget i forhold til klimaet. Der bliver brugt rigtig meget vand og skadelig kemi, for at dyrke bomulden. Det gør det, fordi det er billigst at gøre det på den måde. Specielt i Indien er det et kæmpe problem, hvor man faktisk mener, at over 100.000 indere dør om året, på grund af de mange kemikalier i konventionel bomuldsproduktion.

Vælger du i stedet økologisk bomuld undertøj og sengetøj, så er det slet ikke tilladt at bruge den slags kemikalier. Og samtidig er vandforbruget væsentlig mindre, da bomulden bliver dyrket på en anden måde – også uden kemikalier.

Går du skridtet videre, og køber GOTS certificeret undertøj og tekstiler, så er det hele kæden fra bomuldsmarkerne, fremstillingen på fabrikken, indfarvning og syningen der er bæredygtig. Der går de alle led igennem og der bliver sikret, at hver eneste led overholder de regler som er fastsat af GOTS.

Gør noget godt for dine børn

Tænk over hvad de render rundt i af undertøj og hvad de sover i af sengetøj. Det vil både klimaet og dine børns fremtidige sundhed være glade for. Træf det bæredygtige valg og køb økologisk sengetøj og undertøj til børn.

Write A Comment