Ikke-kategoriseret

Blødt sengetøj til en blød omgang

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vil du gøre et sikkert valg når du skal købe sengetøj, skal du vælge at købe økologiske tøjdele – og det skal også med fordel være GOTS certificeret, hvilket er en garant for at det er produktionskæden fra start til slut hvilket er tilføjet en masse strenge krav. Køber du økologisk bomuld som dit sengetøj, går du næppe ned i kvalitet – og tekstil behøver hellere ikke være mere omkostningsfuld, når indkøberen køber store mængder nok, sagtens kan have ens priser som almindelig bomuldssengetøj

Der er vokset sig en bølge af bedre materialer de seneste par år, hvor det der har slået mest igennem er bambus. Det vidunderlige ved materialet er, at bambusstokke vokser vældig hurtigt. Det gør at du har masser af bambusplanter til fremstillingen. Bambusplanten forbedrer endda jorden der bambusplanten vokser i. Det giver ernæringsgod jord til at være fremragende som jord der kan dyrkes på. Bambus sår sig selv og kan gøre det, helt uden hjælp af vækstmidler og kemi. 

Der har de forgangne par årtier været et rovdrift af vores fælles klima igennem tøjindustrien, som har fabrikeret et overflod af tøj, der hastigt er blevet smidt ud igen. Det har været behovet for os homo sapiens, at vi måtte ændre vores garderobe jævnligt end alle skifter underbukser. Det symboliserer at der nu bliver kastet alt for meget af tøj ud, som kunne have været benyttet af andre – noget ender til Kirkens Korshær, men rigtig meget direkte i skraldespanden. Traditionel bomuld er en vanvittig belastning for vore miljø, da der bruges store liter vand i fremstillingen. 

Det er meget mere miljøvenligt at få fat i økologisk bomuld fremfor den almindelige bomuld, da der bliver brugt væsentlig mindre h2o i markerne med bomuld og på virksomheden der producerer bomulden. Der kommer også overvældende færre skadelig kemi på markerne og benyttes færre kemikalier i sengetøjet ved produktionen på fabrikken. Det er altså både sundt for dit barns hud, mens det også er bedre for klimaet. Bliv inspireret til lidt lækkert sengetøj her.

Bambusviskose kan formå at være en forurener, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det udleder store mængder vand og kemi. Der er dog et par stykker, som har opklaret den fremstillingsproces. For eksempel er alt bambus viskose som JBS udvikler fremstillet i et “lukket kredsløb”. Der bliver cirka 95% af alt vand genbrugt og alle de kemiske midler samlet ind – så intet lander i havet. Skal du for eksempel køber de bambus underbukser du ser fra JBS, er de bare mere klimavenlige end det konventionelle bambusviskose der er fremstillet hos andre. 

Write A Comment