Ikke-kategoriseret

Dette skal du vide om miljøvæv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hvis du ikke kender til miljøvæv, kan det være, du har hørt om miljøfilt. Det er det samme, så måske du allerede ved lidt. Hvis du ikke gør, så skal du vide, at miljøfilt er en type skumtapet. Det er udgjort af filt, der sidder på bagsiden, og på forsiden kan du se et mønster på et skummateriale.

Det er ikke et særligt tydeligt mønster, så det er meget diskret. Mønsteret kan dog fremkomme mere eller mindre tydeligt afhængigt af, hvor lyset falder på det. Du vil derfor komme til at opleve forskellig fremkomst af mønsteret i løbet af dagen, hvor lyset falder lidt forskelligt ind på væggen.

Sådan kan du bruge miljøfilt

Der findes forskellige typer af miljøfilt – det kan du finde på https://www.maler-maling.dk/glasfilt-og-vaev/miljoevaev. Her kan du vælge mellem forskellige designs og mønstre, og der vil også være nogle typer, der er tykkere end andre. Der er nogle af tapettyperne, der fungerer særligt godt til spisestuer, stuer og andre former for opholdsrum.

De tykke skumtapeter er særligt gode i et rum, hvor der ikke er meget berøring af væggen. De mere tyndere typer kan bruges i alle former for rum, og hvilket du vælger, kommer derfor ofte til at afhænge af din personlige smag.

Hvis du er til pudsede vægge, så kan du vælge et miljøfilter med et mønster, der giver et udseende af en mere rustik mur. Der er et stort udvalg af miljøfilt, og du kan finde typer helt fra grove mønstre til de mere diskrete typer af slagsen.

Det er vigtigt at vide, at man altid efterfølgende skal behandle væggen med vægmaling – og her er det desuden en god idé at male af to omgange. Hvis du gør dette, så kan du være sikker på, at tapetet holder i lang tid, og det bliver også nemt at rengøre, da du nemt kan tørre det over med en fugtig klud, hvis der skulle komme noget skidt på væggen.

Hvorfor er miljøvæv godt?

Der er flere grunde til, at miljøvæv er et godt valg til hjemmet. For det første så får du mange designs og mønstre at vælge mellem, så du kan være sikker på at finde noget, der falder i din smag.

Derudover så er miljøvæv en yderst stæk vægbeklædning, så du får en væg, der er slidstærk. Dette er f.eks. smart, hvis du har en væg med revner, hvor du let kan påføre miljøvæven over for at give væggen en jævn overflade.

Sådan gør du

Når du skal i gang med at arbejde med miljøvæv, så skal du først og fremmest måle dine vægge op, så du ved, hvilke størrelser du skal bruge. Find evt. miljøvæv hos www.maler-maling.dk .Når du har skåret baner ud, så de passer til væggen, så kan du begynde at lime væggen.

Her kan du nemt bruge en stor malerrulle. Du går gradvist frem, så du kun putter lim på den del af væggen, du skal til at påføre miljøvævet på. Når processen skrider frem, bliver udfordringen at sørge for, at mønstrene falder sammen på den rigtige måde, så du får et godt resultat.

Write A Comment