Ikke-kategoriseret

Sådan rengør du vinduer selv: Hvilke værktøjer og hvor ofte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ved du, hvordan du rengør dine vinduer bedst muligt? Hvis ikke, skal du ikke bekymre dig! Her er nogle trin, der vil hjælpe dig med at lære det. Først og fremmest er det vigtigste at sørge for, at alle dine redskaber er ordentligt desinficeret og rengjorte. Du bør også vaske eventuelle skærme eller persienner af, inden du går i gang.

Det er vigtigt, at man pudser sine vinduer en gang om måneden for at opnå de bedste resultater! Hvis der går længere tid imellem, vil du ikke opnå et godt resultat, og kan derfor risikere, at skulle pudse det over 2-3 omgange.

Du kan blive din egen vinduespudser

Du kan sagtens selv pudse dine vinduer. Du behøver hverken en uddannelse eller bruge en hel uge på det. Det vigtigt er, at du har det rette værktøj. Dernæst skal du lære at bruge værktøjet ordentligt. Det kræver nemlig den rette teknik at pudse et vindue flot, ligesom en professionel. Men det kræver blot øvelse, og når du har gjort det flere gange, så vil du kunne klare at pudse dine vinduer på ingen tid.

Det skal du bruge

For at kunne pudse vinduer, uanset om det er ude eller inde, så skal du bruge:

  • En spand eller balje, eller vinduespudsning på sprayflaske
  • En skuresvamp eller indvasker
  • En skraber
  • En tør klud

Sådan gør du:

Hvordan pudser man vinduer? – Her får du en udførlig guide: 

Først tager du din spand/balje og fylder den med vand. Til cirka 5 liter vand bør du hælde 1 spiseske opvaskemiddel i. Her bør man anvende et opvaskemiddel, som er miljøvenligt.

Når vandblandingen er lavet, så er det bare at gå igang. Du tager din skuresvamp eller indvasker, dypper den i vandet, og så begynder du ellers at køre der rundt på ruden, gerne i cirkulære bevægelser, i alle kanter og hjørner. Når du har været hele vejen rundt, tager du din skraber, og hér er der mange der fejler. For mange tager skraberen i toppen og køre den i en lodret bevægelse ned. Det vil resultere i striber, som bliver synlige efter noget tid. Den rigtige teknik er at starte i toppen, lodret, og kør i én lang bevægelse fra side til side, uden at løfte skraberen! Husk at køre banerne, så du overlapper dine baner, så du får alt vandet med.

Når du er nået ned til bunden, tager du din tørre klud, og tørre din skraber af, samt kanten i hele vinduet. Hvis ruden ser ren ud, kan du gå videre til næste vindue. Men hvis du ikke er tilfreds, kan du gentage processen én gang til.

Write A Comment