Ikke-kategoriseret

Derfor må du ikke skippe de regelmæssige tandlægebesøg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Som børn lærer vi, hvor vigtigt det er at gå til tandlægen og passe godt på vores tænder. Frem til vi fylder 18 år, får vi betalt tandlægen af staten.

Men så skifter det til selvbetaling, og vi skal ud at finde vores egen tandlæge. Her bliver mange unge tabt på gulvet, især fordi de prioriterer de få penge, de har anderledes. Det er dog ikke en god idé at spare de regelmæssige tandeftersyn væk, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Det er nemlig sådan, at tandlægen faktisk kun er et dyrt bekendtskab, når man ikke overholder sine almindelige undersøgelser og rensninger.

De regelmæssige besøg hos tandlægen handler ikke om at tandlægen bare lige har brug for en indtægt. Det handler om at tjekke op på dine tænder og tandkøds sundhed og finde problemerne, inden de vokser sig store. Hvis du skipper det regelmæssige eftersyn, kan det være, at du går rundt med nogle problemer, som bare vokser sig større, dyrere og mere smertefulde. Det kan være problemer, som kunne have været undgået helt, hvis blot det blev opdaget i tide.

De regelmæssige tandbesøg kan også gøre dig opmærksom på, hvor du måske skal lægge lidt ekstra af din energi. Du kan ved tandlægen f.eks. finde ud af, om du har nogle steder, der kunne udvikle sig til huller, men som du kan nå at gøre noget ved. Du kan også få gode råd til tandpleje og blive bedre til at bruge tandtråd, så du faktisk passer så godt på dine tænder, at der aldrig bliver behov for mere end de regelmæssige tandeftersyn.

Hvis du ikke mener, at du har pengene til at gå til tandlægen, kan vi anbefale, at du vælger f.eks. denne tandlæge i København, som generelt tilbyder 50 % billigere priser end andre tandlæger. Vi kan også altid kun anbefale, at du melder dig ind i Sygeforsikringen Danmark, hvor du får tilskud til mange forskellige ting, heriblandt tandlægen.

Write A Comment