Ikke-kategoriseret

Kan man købe bolig uden advokat? – Advokater og andre fagfolk du bør involvere i dit boligkøb

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Et huskøb vil sandsynligvis være en af de største investeringer du nogensinde kommer til at lave i dit liv.

Alligevel er det ofte sådan at mange folk kun vælger at besøge den bolig de har i kikkerten et par gange eller tre. Derfor er der uden tvivl også nogle der ender op med at fortryde deres køb, eller kommer til at sidde med et hus på hånden der er meget dyrt i reparationer osv.

For at du undgår denne situation er der nogle ting du selv kan gøre, udover at besigtige huset et par ekstra gange og mærke godt efter i maven.

Dem kan du læse om her.

Juridisk hjælp hele vejen

I et boligkøb er der uden tvivl mange juridiske processer involveret, og det kan derfor være en rigtig god ide med hjælp fra en boligadvokat. Det koster ikke ret meget ift. hvad du i sidste ende alligevel investerer i et nyt hjem, og det er derfor næsten tåbeligt at lade være.

I denne artikel: Kan man købe bolig uden advokat, som du finder lige her https://www.nemadvokat.dk/blog/bolighandel/kan-man-koebe-bolig-uden-advokat/.

Kan du læse meget mere om hvorfor du netop bør alliere dig med en boligadvokat og præcis hvad en sådan kan hjælpe dig med. 

Find den bedste finansiering

En anden fejl som mange boligkøbere, i sær førstegangskøbere laver, er kun at søge finansiering gennem deres egen bank.

Det er selvfølgelig nærliggende at tro at alle kreditforeninger og banker udbyder samme vilkår osv. når det kommer til boligfinansiering, men sådan er det faktisk ikke.

Det kan derfor godt være en god ide at indhente flere tilbud, også selvom det kan virke lidt besværligt og tage en del tid. Boligadvokaten kan faktisk også hjælpe med dette punkt, men det kan du læse mere om i den føromtalte artikel: Kan man købe bolig uden advokat. 

Læs rapporterne

De forskellige rapporter du får udleveret inden et huskøb tæller selvfølgelig ikke som fagfolk der kan hjælpe dig, men de er lavet af fagfolk, og derfor bør du læse dem grundigt igennem.

For meget læsestof? Vend evt. tilbage til punkt 1 med boligadvokaten. Du må ikke springe over læsningen af de forskellige rapporter, da de giver dig et godt indblik i hvad det er for en bolig du er ved at købe, og hvordan du skal planlægge din økonomi fremover.

Hvilke forbedringer skal der laves lige nu og her, hvad koster de? og hvilke kan sagtens vente?  

En håndværker eller to

Du kan sagtens få hjælp af en håndværker eller to, under dit boligkøb. Du kan f.eks. få et kvalificeret bud på: 

  • Hvad det koster at renovere boligen efter dine ønsker
  • Hvad der er af alternative muligheder
  • Hvad det koster at udbedre diverse skader
  • Hvor omfattende opgaven er m.m.

Det kræver selvfølgelig at du tager fat i en branchespecifik håndværker, og er det et stort projekt kan det også sagtens betale sig at indhente flere tilbud på opgaven.

Write A Comment