Ikke-kategoriseret

Man behøver ikke at tage ud på det store hav for at fiske

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Fiskeri i en sø kan være en fornøjelig og givende oplevelse. Der findes mange forskellige fisketyper i ferskvandssøer, bl.a. aborre, gedde, karpe, aborre, ørred, havkat og solfisk. Hver type fisk har sine egne unikke egenskaber og præferencer, når det gælder agn og agn. Put and take fiskeri er begyndt at blive super populært. Det er super nemt at fiske i en put and take sø.

Aborre

Aborre er et af de mest populære mål for lystfiskere, der fisker i søer. De lever af små insekter og elritser, hvilket gør dem nemme at fange med kunstige agn som f.eks. spinnere eller crankbaits. Basse kan også fanges med levende agn som f.eks. orme eller elritser.

Gedder

Gedder er et andet almindeligt mål for lystfiskere, der kan lide at gå på jagt efter større fisk. De er aggressive rovdyr og kan fanges ved hjælp af en række forskellige teknikker, lige fra trollingfiskeri med levende agn til kastning af store skeer eller crankbaits nær kysten.

Karper

Karper er bundfisk, der ofte findes på lavt vand nær kysten. De lever af orme, insekter og små elritser og kan fanges med majs- eller dejbetjente agn. Ørreder findes også i ferskvandssøer, men de foretrækker typisk køligere vandtemperaturer, så de har en tendens til at opholde sig dybere i søen i de varmere måneder.

Havkat

Havkat er et andet populært mål for lystfiskere, der fisker i ferskvandssøer. Havkat vil spise stort set alt, hvad de finder på bunden af søen, herunder orme, små insekter og andre fisk . De kan fanges med levende agn som f.eks. orme eller kyllingelever.

Solfisk

Solfisk er mindre fisk, som ofte findes i lavvandede områder af søen. De lever af insekter, krebsdyr og små elritter, så de kan fanges med kunstige agn som f.eks. spinnere eller fluer.

Noget alle kan være med til

Uanset om du er en erfaren lystfisker eller lige er begyndt, tilbyder fiskeri i en sø noget for enhver smag. Med den rigtige agn og det rigtige udstyr kan du få en vellykket dag på vandet! Det er også afslappende at nyde naturen, mens du prøver dit held med at fange nogle af disse ferskvandsarter. Så tag din stang, dit hjul og din grejkasse, tag til den nærmeste sø, og gør dig klar til nogle sjove dage!

En god fiskeret

En af de bedste retter, du kan lave med frisk fisk, er en klassisk fish and chips. Denne traditionelle britiske ret består af sprødstegt fisk, som regel torsk eller kuller, serveret med kartofler, der er skåret i tykke kileplader og derefter friturestegt, indtil de er gyldne og sprøde.

 

For at lave fish and chips skal du starte med at lægge kartoflerne i blød i ca. 20 minutter i koldt vand for at fjerne noget af stivelsen. Tag dem derefter op af vandet, og tør dem, inden de skæres i tykke kileplader. Til fisken krydres hver side let med salt og peber, hvorefter den smøres i et tyndt lag mel, inden den dyppes i en æggeblanding af piskede æggehvider og mælk eller fløde. Til sidst dyppes hvert stykke fisk i en skål fyldt med brødkrummer blandet med dine yndlingskrydderier som f.eks. persille, dild eller timian.

 

Når det hele er gennemstegt, serveres den stegte fisk sammen med dine nykogte kartoffelkiler sammen med remoulade eller malteddike for at give ekstra smag! Fisk og pommes frites er en lækker middag, der helt sikkert vil behage enhver skaldyrsinteresseret – god fornøjelse!

Write A Comment