Parforhold

Vælg den rette begyndersko til dit barn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Når dit barn bliver mobilt nok til at begynde at stavre rundt, er det tiden til at tænke på de første sko til barnet. Skoen er en begyndersko. Det betyder at det er den sko, der skal lære dit barn hvad det vil sige at have en sko på. Den skal også støtte lidt og hjælpe barnet med at holde balancen. Den første sko er ikke tænkt til slud og sjap udendørs, men til fredelig træning indendørs. Den næste sko, er den der gerne må komme udenfor og gå på både sand, grus og fortov, i alt muligt vejr. Her koncentrere vi os om begyndersko til dit barn.

Find den helt rigtige begyndersko til dit barn

Når du skal finde den rette begyndersko er der et par rettesnore du kan gå efter. En god sko har god støtte, stor komfort og en sål der hverken er for stiv eller for blød.

  • Støtte. Skoen skal støtte og må derfor ikke være alt for løs. Den må gerne gå op omkring barnets ankel, men må ikke være så stiv at barnet ikke selv kan bøje anklen.
  • Komfort. Skoen må ikke klemme eller være for stiv. Indvendigt må den meget gerne have blødt for som gør den behagelig at have på. Det er super vigtigt at dit barn fra starten, forbinder sko med noget rart.
  • Den rette sål. Sålen må ikke være alt for hård, så det føles som små stød i benet at gå med dem. Sålen må heller ikke være alt for blød, så den mere minder om en sutsko. Ideen er at barnet skal lærer hvad en sko er, ikke hvad en sutsko er. Sålen må gerne være fleksibel, så barnet selv kan bøje den med foden, når det går.

Tænk bæredygtigt når du køber begyndersko til dit barn

Er du tvunget til at købe nye sko, så køb sko i en god kvalitet. Jo bedre kvalitet skoen har, jo længere holder den og jo flere gange kan den gå i arv. Bæredygtighed er en pligt vi alle sammen har, som forbrugere. Det er vores pligt kun at købe ting der er lavet af genanvendelige materialer, eller ting vi ved kan bruges mange gange. Sko til børn er ingen undtagelse. Køber du sprit nye begyndersko, kan dit barn umuligt nå at slide dem op. Giv dem videre.

Giv dine børns første sko videre

Forær dine børns sko væk, når de er færdige med at bruge dem. Giv dem til veninder eller familie, eller til en genbrugs butik der har speciale i børnetøj og ting til børn.

Har du selv arvet skoene, skal du også give dem videre. Begyndersko til børn er ikke slidt, hvis de er af god kvalitet, heller ikke selv om fem børn har brugt dem.

Hvert barn har højst brugt en begyndersko i fire eller seks måneder. Prøv at sammenlign det med hvor lang tid du selv kan bruge en god sko.

Write A Comment